שאלה לגבי עבודה בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לצוות הידברות והרב זמיר כהן היקרים,אני חילוני אך מאמין בנפלאות הקב"ה ומתחזק באמונה. כיום אני משרת בארגון בטחוני-שב"ס אשר מחייב אותי לעבוד בשבת .האם עבודה מעין זאת היא בגדר של פיקוח נפש או שעליי לחפש מקום עבודה אחר,ברצוני לציין כי בשבתות אני מקיים קידוש שבת בביתי או בחדר האוכל במתקן אך מרגיש כי זהו אינו מקומי בגלל השבת החשובה מאד לעם ישראל ולמשפחתי. אני יודע כי זו שאלה מורכבת אך אני מצפה לעיצה או תשובה כיצד עלי לפעול תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שכדאי לך למצוא עבודה אחרת שבה תוכל להסב עם ילדיך לסעודת השבת, ובודאי ידוע לך את גודל העונג שיש להסב ביחד בעת סעודת השבת. אבל עד שתמצא עבודה חדשה עליך להימנע מכל מלאכה האסורה בשבת, ואם יש לך תורנות בשתבת יש לך לבוא לפני כניסת השבת ולהישאר עד לאחר יציאתה אף אם המשמרת שלך הסתיימה.

אינני מכיר את העבודה בדיוק ויתכן שישנם דברים שקשורים לפיקוח נפש, ועל כן כדאי מאוד שתתיעץ בעניין עם רב משטרתי בטלפון 02-5396200 אם יש לך שאלה ספיציפית אשמח גם אני לענות לך. המשך בהתחזקותך המופלאה, ואשמח להיות לך לעזר בכל שאלה.

בהערכה רבה - בנימין שמואלי