שאל את הרב - כללי

איך נשארו בהמות במכת ברד ובכורות?

  • ד' אייר התשפ"א

שאלה

במכת דבר מתו בהמות מצרים. אז למה משה אמר לפרעה במכת ברד להכניס את הבהמה לבית, ובמכת בכורות אומר משה לפרעה שכל הבהמות הבכורים ימותו? תודה.

תשובה

שלום רב,

יפה שאלת, ועמד על כך רש"י (שמות ט י) לגבי מה שנאמר בפסוק שם "ויהי שחין אבעבועות פורח באדם ובבהמה", ואם תאמר מאין היו להם הבהמות והלא כבר נאמר (שם פסוק ו) "וימת כל מקנה מצרים", וכתב ליישב: לא נגזרה גזרה אלא על אותן שבשדות בלבד, שנאמר (שם פסוק ג) "במקנך אשר בשדה והירא את דבר ה' הניס את מקנהו אל הבתים". וכן שנויה במכילתא אצל ויקח שש מאות רכב בחור.

בברכה,

הלל מאירס