נשים

האם ג’ינס נחשב לחוקות הגויים?

  • ו' אייר התשפ"א

שאלה

האם ג'ינס נחשב לחוקות הגויים? תודה על התשובה

תשובה

שלום רב,

אין בזה איסור חוקות הגויים. ומכל מקום חצאיות וז'קטים מבד מגושם מאוד, או בעלי תפרים בולטים ומגושמים, פשוט אינם הולמים הופעה של בת ישראל. בדומה לכך, בד ג'ינס דהוי, שמראהו המשופשף גרוע עוד יותר באזור המכפלת והתפרים, אינו ראוי לבגדי גברים, וקל וחומר לבגדי נשים ונערות. [ובציבור המקפיד על עדינות הלבוש, מקובל כי נשים ונערות אינן לובשות בגדי ג'ינס מכל סוג שהוא, אף על פי שמדובר בבד נוח לשימוש ועמיד בכביסות, משום הקשר הקיים בין שם הבד והופעתו הכללית לבין הסוג המגושם של בדי ג'ינס].

מקורות: עוז והדר לבושה (עמוד 375), ויעויין שם (עמודים 375-378) שמונה והולך את הסיבות מדוע לבוש מגושם אינו ראוי לבת ישראל.

בברכה,

הלל מאירס