קבלה לכל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב! ברצוני להבין משהו.. אני הלכתי לשיעור ניסיון של קבלה במכללת אחלמה במטרה להמשיך לקורס מקום מדהים ורב טוב.. אני רוצה להבין את הענין בדבר לימוד קבלה.. כלומר הלימוד שם הוא 10 הספירות {כתר. חכמה}... למה אומרים שלא כל אחד יכול ללמוד את זה ולמה הרבה אנשים דוחים את זה כמו אבא שלי למשל.. וניתן לציין שהוא דתי עם כיפה שחורה מתפלל שיעורים מצוות וכו.. האם כדאי לי להירשם לקורס הקורס עולה דרך אגב 240 ש"ח!! מה העניין הזה בלימוד קבלה

תשובה

שלום וברכה

לימוד הקבלה יש לו תנאים מיוחדים וללא תנאים אלו אסור למוד קבלה, ולכן אין מומלץ כלל ללמוד קבלה. את כל התנאים הנדרשים ללימוד הקבלה. אם כי ישנם חלקים מתורת הסוד הנוגעים לעבודת ה` שמותר גם לנשים ללמוד.

בברכה - בנימין שמואלי