תפילה וברכות

האם מותר לחלק טבק בשעת התפילה?

  • ז' אייר התשפ"א

שאלה

האם מותר להריח ולחלק טבק בשעת התפילה בשבת קודש? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

בזמן קריאת שמע אסור להריח טבק (משנה ברורה סימן סג ס"ק יז), ורק מי שרגיל בזה הרבה, ואי אפשר לו לכוון בלי זה, יכול להקל בפרשה שניה של קריאת שמע (ביאור הלכה שם ד"ה לא ירמז).

אמנם בשחרית של שבועות, או הושענה רבה, וכן במנחה של יום הכיפורים, מה שנוהגים לחלק לקהל טבק הרחה באמצע החזרה כדי לעוררם לתפילה, אין בכך מניעה. אלא אם כן הדבר גורם לדיבורים בקרב הקהל, ולהפרעה, שאז בוודאי יש להימנע (קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף סימן נח סעיף ט).

בברכה,

הלל מאירס