מה צריך לעשות עם חתיכות שגזרו מתכריכי הנפטרת?

  • ח' אייר התשפ"א

שאלה

שלום, בהלוויה של סבתא שלי לפני כ-10 שנים אחת מבנותיה גזרה ולקחה מהתכריכים שהיא הייתה עטופה בהם וכיום הם אצלי. מה עליי לעשות עם החתיכות? האם לשים בגניזה? תודה

תשובה

שלום רב,

תכריכי הנפטר/ת אסורים בהנאה (שלחן ערוך יורה דעה סימן שמט סעיף א), ולכן יש לזרוק או לאבד חתיכות אלה מן העולם באופן שלא יהיה חשש שבני אדם יבואו לעשות שימוש בהן. אך אין לשים בגניזה, מכיוון שאין בהן קדושה.

בשורות טובות,

הלל מאירס