האם מותר להשתמש באבקת בצל שעבר עליה הלילה?

  • ח' אייר התשפ"א

שאלה

האם חרדים יכולים להשתמש באבקת שום גבישי או אבקת בצל של העדה החרדית או שיש בזה חשש שעבר על זה הלילה. תודה!!

תשובה

שלום רב,

אמנם יש איסור לאכול שום ובצל קלופים שעבר עליהם הלילה, אולם אבקת שום ובצל שעבר עליהן הלילה - מותרים, ולכן אם יש הכשר טוב (כמו של העדה החרדית) על האבקות (ההכשר נחוץ גם לשם אישור שלא עבר עליהן הלילה לפני שהפכו לאבקה) אפשר להשתמש ללא חשש.

מקורות: בדומה למה שהתיר הרב עובדיה יוסף זצ"ל בשו"ת יביע אומר חלק ב' (חלק יורה דעה סימן ז אות ז) להשתמש באבקת ביצים שעבר עליה הלילה. ואמנם בספרו הליכות עולם חלק ז' (עמוד ריז) כתב, וכיום מוכרים אבקת שום יבשה, לכל דצריך, לתבל בה דברי מאכל, ואפשר שכיוון שנשתנה השום וקיבל צורה אחרת, פנים חדשות באו לכאן, ואינו בכלל האיסור. וצ"ע. ע"כ. אולם בספר שלחן יוסף (עמוד צו) הובא בשמו, שאבקות בצל או שום, כיוון שאינם ראויים לאכילה כמות שהם, וצריכים ריכוך ובישול, לכך אין בהם איסור לינת לילה, ומותרים באכילה. וע"ע מה שהביא בזה בקונטרס "שום בצל וביצה" (עמודים מד-מח).

בברכה,

הלל מאירס