איך להתרכז בקריאת פרקי תהלים?

  • ט' אייר התשפ"א

שאלה

לקחתי על עצמי לקרוא פרקי תהלים בכל יום. עד כמה שאני מנסה להתרכז בסופו של דבר אני שמה לב שאני אמנם קוראת את הפרקים אך המחשבות נודדות...
1. איך להתרכז?
2. האם הקריאה בצורה כזאת מועילה בכל זאת?
תודות

תשובה

שלום רב,

1. העצה היא לכוון בפרקי תהלים על המצב שאת נמצאת בו, וכמו שכתב בספר ליקוטי מוהר"ן (תנינא תורה קכה) שעיקר אמירת תהלים לומר כל מזמורי תהלים על עצמו, למצוא את עצמו בתוך כל מזמור ומזמור. לדוגמא בכל המלחמות שביקש דוד המלך עליו השלום שיצילהו השם יתברך מהם הכל צריכים לפרש לעצמו על מלחמת היצר הרע וחילותיו. וכיוצא בזה בשאר המזמורים. ע"ש.

אם עדיין המחשבות נודדות, והקבלה הייתה בלי נדר, עדיף לומר פחות פרקי תהלים עם ריכוז מאשר הרבה פרקי תהלים בלי ריכוז, וכמו שכתב השלחן ערוך (סימן א סעיף ד) טוב מעט תחנונים בכוונה מהרבות בלא כוונה.

2. עדיין יש בזה תועלת.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס