האם יש איסור מהתורה להכות ילד בכור?

  • י' אייר התשפ"א

שאלה

האם יש איסור מהתורה להכות ילד בכור? תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

מבואר במסכת מועד קטן (דף יז עמוד א) שיש איסור להכות את בנו הגדול משום "ולפני עיוור לא תתן מכשול" (ויקרא יט יד). והסביר רש"י שם, שמכיוון שגדול הוא יש חשש שיבעט באביו, ונמצא שאביו הכשילו. וכן הוא להלכה בשלחן ערוך יורה דעה (סימן רמ סעיף כ).

אולם בנו הגדול אין הכוונה לבנו הבכור, אלא לגדול בשנים, שאז קיים החשש שיבעט באביו (יעויין רמ"א שם, ושפתי כהן ס"ק כא).

ראי עוד בדברי הרב זמיר כהן שליט"א https://www.hidabroot.org/article/1119685

בברכה,

הלל מאירס