חברה והשקפה

התגרות באומות

  • י"א אייר התשפ"א

שאלה

שלום וברכה, לאחרונה נעשים פוגרומים ע"י ערבים ביהודים ברחבי הארץ ובפרט בירושלים.. ברצוני לשאול האם יש איסור להשתתף בהפגנת תמיכה של ארגונים כמו להב"ה וכדו' או שיש בכך איסור של התגרות באומות ממש ?? תודה רבה..
ודרך אגב אשמח לדעת מה זה איסור של התגרות באומות !!

תשובה

שלום וברכה

אינני בקי במצב העכשווי. באופן כללי אין לעשות דברים שיגרמו לאומות להציק לעם ישראל לפרט או לכלל. מצד שני ברור שחובה להגן על עצמינו ולא לתת למחבלים לפגוע ביהודים הן באופן כללי והן באופן פרטי.

מכאן ואילך יש לעשות חשבון תמיד האם הפעולות גורמות לתסיסה מיותרת או מועילות לשמירה עם עם ישראל.