שו"ת ספירת העומר

יציאה עם חולצה בלויה בימי ספירת העומר

  • י"א אייר התשפ"א

שאלה

האם מותר היה לצאת לסוג של דייט-טיול בעיר אחרת בימי ספירת העומר? והאם מותר היה שמישהו יקנה לעצמו בגדים חדשים (נעליים חולצה ומכנסיים) בימי ספירת העומר, וילבש הכל באותו יום, בגלל שהלך עם חולצה בלויה וישנה ולא יפה באותו יום שיצאנו?
גם החולצה וגם נעלי הספורט היו מאד ישנים ולא יפים, חוץ ממכנסי הג'ינס הקצרות שהיו נראים יחסית בסדר, אבל בגלל שזה לא היה נראה צנוע, אז הוא קנה בנוסף מכנסי ג'ינס ארוכות ולבש באותו יום?

תשובה

שלום וברכה

בשעת צורך גדול כפי המקרה שכתבת אפשר להקל בבגדים אלו לחדשם בעומר.

בהצלח רבה,