חשש מגזל באתרי תוכן

  • י"א אייר התשפ"א

שאלה

שלום רב,
אני גרפיקאי מתחיל, וככזה, עליי להשתמש במאגרי תמונות וסרטונים מאתרים שונים. האתרים הללו מציעים כמה ימי ניסיון באתר - ללא תשלום ולאחר כמה ימים באם אני רוצה להמשיך ולהשתמש בשירותים שלהם - עליי לשלם סכומים גבוהים מאוד.

לצערי אני חושש שגזלתי את האתרים הללו מאחר ולצורך רישום לאתר, עליי לשים את המייל שלי, ויש לי לא מעט מיילים - והשתמשתי במיילים שונים בכל פעם שנגמרה תקופת הניסיון - כך שהחיוב לא החל אף פעם אך כן השתמשתי ממיילים שונים.

האם יש כאן עבירה של גזל? (אלו אתרים מחו"ל בבעלות גויית) ואם כן, כיצד אפשר לתקן אותה?

תודה רבה מראש,
איתמר

תשובה

שלום וברכה

אין כאן עבירת גזל. הם יודעים את כל הטריקים ולא כל כך איכפת להם. העיקר שלטווח הארוך תצטרך לשלם להם.