חברה והשקפה

מדוע יש אנשים מעטים כל כך בעולם?

  • ט"ז אייר התשפ"א

שאלה

שלום הרב,
עלתה לי מחשבה היום לגבי גידול מספר האנשים וגיל כדור הארץ, לפי מה שקצת חקרתי באינטרנט, קצב גידול האוכלוסייה הוא פי 2 בערך ב-60 שנים האחרונות,

חישבתי את כמות האנשים בעולם מאז תקופת המבול (לפני 3700 שנה בערך) לפי קצב גידול של פי 2 ב-100 שנה (במקום ב60),

המספר שהגעתי אליו הוא 68 מיליארד בני אדם, כשאנחנו היום "רק" 7.5 מיליארד בני אדם.

1. איך יש כל כך "מעט" אנשים בעולם?
2. האם זו הוכחה שגיל העולם לא יכול לעלות על 5 אלפים שנה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ראה חישוב דומה על ריבוי יוצאי מצרים:

https://www.hidabroot.org/article/158340

 זו אכן הוכחה שבני האדם לא חיו בעולם הזה יותר מכמה אלפי שנים.

עם זאת, המספר הענק שציינת פחות בהרבה מזה, כיוון שבעבר לא היתה תעשייה וגם התבואה היתה מוגבלת, היו מלחמות ומחלות ונזקים רפואיים שלא יכלו לטפל בהם, ולפיכך לא כל הילדים והאנשים היו שורדים. הריבוי הגדול והמהיר שיש בימינו הוא בזכות התעשייה המאפשרת מזון בשפע, גופי הבריאות והניקיון, שהאריכו את תוחלת החיים. אף על פי כן, אין ספק שאם האדם היה חי מאות אלפי שנים בעולם הזה - מזמן היה מאכלס את כל ארצות העולם, בונה ערים וממשלות אדירות, ומגלה את הטכנולוגיה עוד לפני עשרות או מאות אלפי שנים.

למעשה, כל המדינות המפותחות שאנו מכירים נוסדו באלפי השנים האחרונות, אין אפילו תרבות אחת עתיקה יותר מ-4300 שנה (ההיסטוריה המתועדת הראשונה היא של סין, ומתחילה בשושלת XIA" לפני 4300 שנה בלבד). זו אכן ראיה לכך שבני אדם לא היו בעולם לפני 6000 שנה.

בברכה,
דניאל בלס