האם יש איסור הלכתי להגיד א-ל במקום קל?

  • כ"א אייר התשפ"א

שאלה

האם יש איסור הלכתי להגיד א-ל במקום קל שזה לא בתפילה ולא בשיר. תודה

תשובה

שלום רב,

זה אסור, היות שא-ל הוא אחד משבעה שמותיו של הקב"ה שאינם נמחקים, כמבואר בשלחן ערוך יורה דעה (סימן רעו סעיף ט).

אמנם מעיקר הדין שם הישוב בית א-ל אין בו קדושה ומותר לומר 'בית א-ל', ומכל מקום יש מקום לנהוג במידת חסידות ולומר בית קל (הרב יצחק זילברשטיין שליט"א בספר עלינו לשבח חלק א' עמודים תריב-תריד).

בברכה,

הלל מאירס