האם יש מקור לסגולת רבי מתיא בן חרש?

  • כ"ב אייר התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,

תודה רבה על הזמן שאתה מקדיש לענות על כלל השאלות של כולם הלוואי והשם יברך אותך בהצלחה וברכה בכל העניינים!

שמעתי על הסגולה של רבי מתיא בן חרש שבעצם מדליקים 18 נרות לעילוי נשמתו אחרי הדלקה של כל נר קוראים את פרק פ"ו בתהילים כך שקוראים בסה"כ את הפרק 18 פעמים ומבקשים בקשה אחת, ואם הבקשה מתקיימת חייב האדם לפרסם אותה. רציתי לדעת האם מותר לבצע את הסגולה והאם היא ידועה?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום רב,

בשמחה. אמן על הברכות, והמברכת תתברך בכל מילי דמיטב.

עד כמה שידוע אין שום מקור לסגולה זו, אך אין איסור לבצע אותה.

בשורות טובות,

הלל מאירס