תפילה וברכות

קידוש וברכותיו

  • כ"ג אייר התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,

בליל שישי לאחר הקידוש אצל המשפחה אני טועמת מהיין,מכיוון שאני לא אוכלת לחם /מזונות ולא מברכת המוציא(אלרגית לגלוטן) אני לא יכולה לקבוע סעודה על פת ויוצא שהאוכל שלי הוא בעיקר תבשילי ירקות,סלטים ופירות למיניהם האם אני צריכה לברך עלהים ברכה ראשונה לאחר הקידוש של היין?
בנוסף בבוקר אני קמה מוקדם ומקדשת -שותה רביעית יין (בשביל לצאת ידי חובת קידוש)ולא מחכה לקידוש של המשפחה,בנוסף אני מברכת ישר מעין שלוש כדי לא לשכוח לברך ואז אחרי כמה דקות אוכלת סלט האם אני נוהגת נכון?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

יש לברך ברכה ראשונה על המאכלים שאת אוכלת לאחר הקידוש כל דבר וברכתו כי אינך מברכת המוציא ורק ברכת המוציא פוטרת את רוב הדברים שקשורים לסעודה.

לגבי הבוקר את נוהגת נכון מאוד.

בריאות איתנה וכל טוב,