חברה והשקפה

זמן בעולם הבא

  • כ"ד אייר התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב,
אם אין זמן בעולם הבא אז איך הנשמות יודעות מה קורה עם החיים בגלל הזמן ואיך הקשר בין הזמן פה לעולם הבא קיים בהקשר לתחיית המתים וכו'.
סליחה שזה סותר את "תהיה תמים עם ה' אלוהייך", סקרנות פשוט.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

העולם הבא מורכב ממדורים בדרגות שונות, וייתכנו בהם זמנים שונים משלנו (לדוגמה, 12 חודשים של הנשמה לאחר מיתתה, יכולים להיות ארוכים בעיניה מ-12 החודשים שלנו בעולם הזה, ועם זאת, לאחר שחלפו אצלנו 12 חודשים - נדע שנגמר דינה בעולם האמת).

קיימת חפיפה כלשהי בין הזמן אצלנו לזמן שם, אלא שאין ביכולתנו לדעת כמה זמן עובר כאן, בזמן שהוא עובר שם. תורת היחסות של איינשטיין מתייחסת לרעיון הזה, של זמנים שונים המתקיימים בעת ובעונה אחת.

בתחיית המתים, הנשמות יחזרו לעולם הזה לקיים מצוות בבית המקדש, שלא זכו לקיים בחייהם, וכך יזכו לדרגתם הרוחנית הנעלה.

גן-עדן הסופי והנצחי יהיה רק לאחר בוא הגאולה השלמה, אז יזכו כל הנשמות להגיע לתיקונן הגבוה ביותר, ואכן יחיו לנצח במצב שאין בו זמן.

אך מובן שאין לנו שום הבנה במושגים אלה, ולא צריך האדם לחקור בהם.

בברכה,
דניאל בלס