למה צריך לומד בלי נדר על קיום מצווה?

  • כ"ד אייר התשפ"א

שאלה

מדוע צריך להגיד בלי נדר על קיום מצווה ?
פעם לא ידעתי שצריך, מה קורה אם לא נזהרתי בזה עד היום ? האם זה חטא כמו לעבור על נדר? הרי לא התכוונתי לנדור או להישבע על הקיום של המצווה והאם זה מנהג או ממש כתוב בתורה ?וחובה להגיד..

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואתה אומר בכל שנה לפנייום כיפור את כל נדרי שזה בעצם הודעה שאינך רוצה שהדברים יהיו בנדר וכך אתה גם נוהג כנראה לעשות התרת נדרים ששם מוסרים מודעה שאין רוצים שזה יהיה נדר על כן אין לך לחשוש על העבר.

בהתרת הנדרים הבאה תכוון לכל הנדרים של מצווה שעשית שלושה פעמים ולא אמרת בלי נדר.