מס` שאלות וביקורת אחת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד 1)ישנם 50 שערי חכמההסבר- שערי חכמה 2)סוד האותיות וצירופן,להן משמעות עדירה.בהינתן לילד שם והוריו אינם דתיים(שאלת ידע -אני דתית)היתכן ששם שניתן לילד יפריע לו בהמשך החיים כגון נימרוד.(לא נוגע אלי) ובאיזה מקרים רב ימליץ לשנות שם 3)בשנת 48 נרדפי השואה וכל שאר העולים מארצות תבל . חויבו לעברת את שמם.האם לא היה פה סיכון מאחר שרוב העולים לא ידעו את חשיבות השם וסיכוןבהחלפתו,או הייתהה לכך סיבה 4)התורה נכתבה אש לבנה על גבי אם שחורה מה משמעות אש שחורה,אש לבנה ביקורת לפני הביקורת רוצה אני לאחל לכם הצלחה בפתיחת ערוץ טלוויזיה בייס. בימים אלו הפסקתם את שירורכם באתר הוט ופתחתם את שידורכם באתר ייס.בנוסף התברר לי שהשידורים בערוץ ייס לא הועלו באתר האינטרנט מסיבות שלא מובנות לי. אנשים רבים צפו בלהט רב בשידורכם אשר היה בהוט. נודע לי שעלות העלת השידורים בהוט יקר. ולכן מצד קהל חדש צופה בשידורכם, מצד שני כפיתם,אנסתם את צופי הוט להפסיק לראות את שידורכם. הציבור הצעיר אשר אין לו בעיה לצפות בשידורכם דרך האינטרנט לא תהייה לו בעייה.הבעייה תהייה באם לא יעלו את שידורי ההרצאות באתר האינטרנט ומזה אני פוחדת. הציבור המבוגר יותר אשר לרבים מהם יש חשש מהמחשב יפסיד מחוסר ברירה מלצפות בתוכניות רבות ערך שלכם. יש גם ציבור מכל הגילים שלא מוכן לעבור לייס מסיבות רבות וכל אחד סיבתו. אני מקווה שלפחות כפיתרון מחלק הבעייה תעלו את התוכניות שמשודרות בייס באתר האינטרנט. מובן כמובן שתמיד יש מפסידים כאשר משנים אסטרטגיה אבל כאן לא מדובר בסחורות או בחברות אלא באנשים. אבקש לראות בביקורתי זו ביקורת בונה ולא סתם ביקורת. אל אף שאינני רשומה בייס שמחתי מאוד לתרום למען הצלחת הפרויקט יקר הערך בהצלחה

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

רמב"ן בראשית הקדמה: וכבר אמרו רבותינו; חמשים שערי בינה נבראו בעולם - וכלם נמסרו למשה חוץ מאחד - שנאמר; ותחסרהו מעט מאלהים -
ואמרו כי בבריאת העולם חמשים שערים של בינה -
כאלו נאמר שיהיה בבריאת המחצב שער בינה אחד בכחו ותולדותיו.
ובבריאת צמח האדמה שער בינה אחד.
ובבריאת האילנות שער אחד.
ובבריאת החיות שער אחד.
ובבריאת העופות שער אחד.
וכן בבריאת השרצים.
ובבריאת הדגים.
ויעלה זה לבריאת בעלי נפש המדברת שיתבונן סוד הנפש וידע מהותה וכחה בהיכלה.
יגיע למ"ש גנב אדם - יודע ומכיר בו.
נואף אדם - יודע ומכיר בו.
נחשד על הנדה - יודע ומכיר בו.
גדולה מכלן - שמכיר בכל בעלי כשפים.
ומשם יעלה לגלגלים.
ולשמים.
וצבאיהם.
כי בכל אחד מהם שער חכמה אחד שלא כחכמתו של חבירו ומספרם מקובל להם ע"ה שהם נ' חוץ מאחד
ואפשר שיהיה השער הזה בידיעת הבורא יתב' שלא נמסר לנברא.
ואל תסתכל באמרם נבראו בעולם - כי על הרוב ידבר - והשער האחד לא נברא וכו'.

ועוד כתוב שם: ונראה שהתורה הכתובה באש שחורה על גבי אש לבנה - בענין הזה שהזכרנו היה - שהיתה הכתיבה רצופה בלי הפסק תיבות - והי' אפשר בקריאתה שתקרא על דרך השמות ותקרא על דרך קריאתנו בענין התורה והמצוה - ונתנה למשה רבינו על דרך קריאת המצות - ונמסר לו על פה קריאתה בשמות וכו'. ע"כ.
הכוונה היא שנכתב: בראשיתבראאלהיםאתהשמיםואת הארץוהארץ וגו', בלי הפסק בין האותיות כלל.

אמת, שמי שיש לו השם: נמרוד, עומרי, יורם, ושאר שמות רשעים, מומלץ לשנות שמו בהקדם.

באמת, שגו וטעו המשנים את שמם בקום מדינה החדשה.
זו הייתה גזירת בן גוריון.
הוא זלזל בשפת אידיש, שדברו בה האשכנזים, ואבותיו בכלל, מאות רבות של שנים, והוא זלזל בכל מסורת שלנו.

הצלחה וברכה;

יעקב משה