אם מותר לי להעביר שירים?

  • כ"ט אייר התשפ"א

שאלה

כני יודעת שיש כאלה שאומרים שמותר לצרוב/להעתיק שירים וכד', אני שאלתי את הרב שלי והוא אמר לי שאסור. השאלה שלי היא: אם מותר לי להעביר למישהו אחר ש-לו -מותר, על אף שלי אסור? ואם אני יכולה להסתמך על זה שהוא שאל? יותר נכון מי שהביא לי בשביל חבר שלו, אמר שחבר שלו שאל ומותר לו
ואשמח לדעת את ההלכה בעניין הזה של צריבה/העתקה/השאלה של שירים/סרטים
ואיך אפשר שאחד אומר ככה והשני אחרת? הלכה אמור להיות פסק אחד, זה לא מנהג או מסורת
וגם השכל הישר אומר שזה לא ראוי כי זה פרנסה של אנשים, התירוץ שהם יודעים שזה מציאות קיימת לא מתיר לאנשים לעשות את זה, יש כאלה שבאמת הפסיקו או מצאו תחבולה שלא יוכלו לעשות את ההעתקות, ויש כאלו שלא וזה שהם ממשיכים להוציא דיסקים וכו לא אומר שהם עושים את זה ל"זיכוי הרבים" וב"חינם לקהל הרחב" אלא (נראה לי שהם) מקווים שאנשים ירכשו וינהגו ביושר. לא?!

תשובה

שלום וברכה

חוק זכויות יוצרים מחייב הלכתית ואסור להעתיק כל דבר שמוגן על פי חוק.