תפילה וברכות

קריאת שמע שלא בזמנה לנשים

  • א' סיון התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב.
לא הספקתי לקרוא קריאת שמע בבוקר בזמן. עד איזו שעה אני יכולה לקרוא? ואם עבר חצות היום אני יכולה לקרוא עד השקיעה כמו ברכות השחר?
מה אני בדיוק יכולה לקרוא בתפילה אם עבר הזמן?
תודה

תשובה

שלום וברכה

קריאת שמע את יכולה לומר כל היום, יש מעלה לכתחילה לקרוא בזמנה כמבואר https://www.hidabroot.org/question/36201

תפילת עמידה של שחרית היא רק עד חצות ותפילת מנחה מחצי שעה לאחר חצות עד הלילה ותפילת עמדיה של ערבית כל הלילה.

עד חצות ניתן לומר את כל התפילה. אולם יש מהפוסקים שסבורים שברכות קריאת שמע אין אומרים בשם ומלכות לאחר סוף זמן תפילה.