ספר דניאל

  • א' סיון התשפ"א

שאלה

אומר הרב זמיר כהן בשיעור ביוטיוב על ספר דניאל פרק ג', שכתוב במדרש רבה שחנניה מישאל ועזריה הלכו ליחזקאל לשאול אותו אם הקב"ה יציל אותם מהאש או לא. הקב"ה אמר ליחזקאל שהוא לא יציל אותם. ואחרי שהם הלכו התגלה ה' ליחזקאל בשנית ואמר לו שהוא כן יציל אותם רק שהוא לא רצה שהם ידעו מיזה. השאלה איך יכול להיות שהקב"ה אמר להם משהו שהוא לא אמת? יכל היה כדי להימנע מאי אמירת אמת פשוט לא להגיד כלום.

תשובה

שלום וברכה

כל זמן שהם סמכו על הנס הם לא היו ראויים לנס ולכן הקב"ה ענה לפי מצבםההוא שהקב"ה לא יציל אותם. לאחר שקיבלו עליהם ללכת בכל מקרה לקדש שמו יתברך רק אז הם הפכו להיות ראויים לקבל את הנסולכן חזר בורא עולם ליחזקאל שכעת הוא יציל אותם אבל לא לספר כדי שילכו בתום לבבם כי הם ידעו יתכן שהם יאבדו את הזכות להינצל.

בברכה,

בנימין שמאולי