גזל אדמה

  • ג' סיון התשפ"א

שאלה

כבוד הרב שלום. ואם אותו שכן לקח מהחצר שלי 30 ס''מ ואחרי שנה עי וד 20 ס''מ ואחרי שנתיים 10 ס''מ ואחרי שלוש שנים מתחיל לשתול עצים בגן שלי ולבנות בית לילד שלו במקום שלי שירשו לי רבים ,מה אני עושה? אומרת לא נורא הכל בסדר העיקר שתהיה רגוע ושקט ? למה בתורה לא רשום כך? אלא קדוש ברוך לא אמר אחרת? תענה לי בבקשה. תענה לנו בבקשה. גם אני נגד טרור ובעד שלום. רק התורתנו אומרת אחרת. תענה לנו בבקשה

תשובה

שלום וברכה

יש להתריע בו שאת הולכת לתבוע אותו בדין תורה. הוא עובר על איסור מפורש בתורה דברים פרק יט (יד) לֹא תַסִּיג גְּבוּל רֵעֲךָ אֲשֶׁר גָּבְלוּ רִאשֹׁנִים בְּנַחֲלָתְךָ אֲשֶׁר תִּנְחַל בָּאָרֶץ אֲשֶׁר יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לְךָ לְרִשְׁתָּהּ: וברש"י שם לא תסיג גבול - לשון נסוגו אחור (ישעיה מב יז), שמחזיר סימן חלוקת הקרקע לאחור לתוך שדה חבירו למען הרחיב את שלו. והלא כבר נאמר (ויקרא יט, יג) לא תגזול, מה תלמוד לומר לא תסיג, למד על העוקר תחום חבירו שעובר בשני לאוין.

בהצלחה,