נשים

האם מותר לבנות לשיר בפני גויים?

  • ד' סיון התשפ"א

שאלה

אני תלמידת תיכון והרב אצלנו אמר לנו לפני איזה שהוא טיול שאם בנות רוצות לשיר בהסעה הן צריכות לוודא שהנהג לא יהודי כי אם הוא יהודי אז אסור לשיר
מכאן מגיעות לי כמה שאלות
1. אם הנהג גוי אז מותר לבנות לשיר מולו?
2. ומה אם אחת שרוצה לשיר לבד מותר לה או שמותר רק במקהלה
3, האם מותר להיות זמרת אם אני בטוחה שהאנשים ששומעים אותי הם גויים?
4. האם המצווה של בנות לא לשיר בפני גברים הם רק כדי שלגברים לא תהיה עבירה או שיש עוד משהו מאחורי זה
תודה מראש
א

תשובה

שבוע טוב,

1-2. נכון, כך כתב בספר הליכות בת ישראל (פרק ו הערה ז) בשם הרב שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל, שבנות הנוסעות בטיול לא ישירו כדי לא להכשיל את הנהג. ע"ש. אולם גוי לא מצווה שלא לשמוע קול אישה, ולכן מעיקר הדין אין איסור לשיר בפניו, ומכל מקום ראוי להימנע משום הצניעות של האישה וכמו שכתב בספר חוט שני על אבן העזר סימן כא (עמודים נב-נג). וראי עוד https://www.hidabroot.org/question/286637

3. ראוי לא להיות זמרת אפילו כשהשומעים הם גויים משום חוסר צניעות מצד האישה וכנ"ל.

4. הטעם העיקרי הוא משום חשש שזה יגרום לגברים הרהורי עבירה, אך יש בזה גם חוסר צניעות וכנ"ל.

בברכה,

הלל מאירס