האם ניתן לקיים אזכרה שלא בבית העלמין?

  • ד' סיון התשפ"א

שאלה

שבוע טוב ובשורות טובות,
מחר בבוקר ולפי תאריך הפטירה, אמורה להתקיים בעז"ה אזכרה לאחי היקר.
בעקבות המצב הביטחוני בארץ ועצם העובדה שבית העלמין ב״קו האש״ - רציתי לדעת אם יש אפשרות לקיים את האזכרה בבית.
הפחד הוא מרקטות במהלך האזכרה (שטח פתוח)
אודה לתשובה
שבוע טוב

תשובה

שבוע מבורך,

תוכלו לקיים את האזכרה בבית, ותעשו את כל המנהגים חוץ מעלייה לקבר, כמו הדלקת הנר, לדאוג שמישהו יגיד קדיש במניין, נתינת צדקה וכו'. ותאמרו תהלים פרק קי"ט לפי האותיות של שמו, ואחר כך אותיותנשמה (נשמת ישראל חלק ב' עמוד תתקמג).

שתזכו להתבשר אך טוב,

הלל מאירס