מתי חל איסור שפיכות דמים?

  • ה' סיון התשפ"א

שאלה

שלום רב,
בגלל המצב הנוכחי במדינה, כל הפרעות והפשעים שקורים ברחובות, חשבתי לקנות אקדח על פי חוק עם רישיון (הייתי לוחם בצבא), בשביל הגנה עצמית / הגנה על אזרחים אחרים, אם אני אקלע לסיטואציה בה מישהו אחר בסכנה.
הדבר שמונע ממני לעשות צעד זה הוא האיסור של שפיכות דמים, איסור חמור מעשרת הדיברות שנאמר עליו ייהרג ובל יעבור, כמו גם על גילוי עריות ועבודה זרה.
שאלתי היא, מתי אדע שאם חלילה ניקלע למצב שאצטרך להשתמש בנשק, יהיה זה שימוש חוקי על פי דין תורה, ומתי זה יהיה איסור חמור ביותר?

תשובה

שלום וברכה

מצווה גדולה וחובה גמורה לחסל אדם שמנסה להרוג ולהביא אדם אחר לסכנת חיים.

הבא להרגך השכם להרגו, על פי התורה - כל מי שמנסה להרוג אותך או להרוג אדם אחר, הרי שדמיו בראשו ומחסלים אותו מיידית.

עלה והצלח והושע את עמך ישראל,