האם אפשר ללבוש בגדים עם ציורים של כוכבים, שמש וירח?

  • ח' סיון התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,
נתקלתי בהלכות האוסרות ציורים של ירח, כוכבים, שמש וכו'..
יש לי כמה שאלות לגבי זה:
1) יש לי ציורים שציירתי בצבעי מים של ירח וציורים נוספים של כוכבי לכת מה לעשות איתם? כמו כן יש לי בחדר ציור תלוי של ירח..
2) בגדים עם כוכבים (או שמש וירח), האם אפשר ללבוש?
3) עד כמה האיסור? למשל אפליקציות של שעון מעורר שאני משתמשת או אפליקציות אחרות שיש בהם את הציורים הנ"ל, האם מותר להמשיך להשתמש בהם?
תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

התשובה לכל שאלותיך היא - מותר, כי נכון שיש איסור לצייר שמש וירח וכוכבים וכמו שכתב השלחן ערוך יורה דעה (סימן קמא סעיף ד), מכל מקום אם צוייר כבר, מותר להשהותם.

מקורות: הגרי"ש אלישיב זצ"ל, הובא בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק א' (פרק י סעיף כב).

בברכה,

הלל מאירס