חברה והשקפה

האם מותר להצטער על אבדן חיית מחמד אהובה?

  • י' סיון התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב!

היתה לנו חיית מחמד שחיה אצלינו מס' שנים, והינו קשורים אליה מאוד.
לפני מס' ימים היא מתה, והצער בקרב בני הבית גדול.
שאלתי היא: האם ראוי ונכון לבכות על מותו של בע"ח, או שהדבר יכול לגרום חלילה לקטרוג כדין בכיית חינם?
עוד רצינו לשאול, מה קורה עם בע"ח אחרי מותו?
ומה עניין סבל אצל בע"ח, הם הרי אינם בעלי בחירה, ואינם חוטאים, אז מדוע הם מתייסרים?
תזכו למצוות!

תשובה

שלום וברכה

מותר לכם לבכות ולהצטער על כך.

אין לבעל חיים הישארות נפש, ולאחר מותו הוא לא קיים יותר. אבל אפשר לבכות על דבר אהוב שאינו קיים יותר.

בדבר ייסורים לבעלי חיים, ראה https://www.hidabroot.org/article/132434