מי שלומד לעילוי נשמה, האם מפסיד את שכרו?

  • י"א סיון התשפ"א

שאלה

אם אני עושה מצווה (לימוד תורה או ברכה או כל דבר) לעילוי נשמה, האם השכר שלי יורד או מתחלק? תודה

תשובה

שבוע טוב,

בפשטות כל השכר הולך לעילוי הנשמה, ובכל זאת תקבל שכר על עשיית חסד של אמת.

יש לציין שכפי הנראה כל מצווה שהיית מקיים בכל מקרה, לא מועילה לעילוי הנשמה, אלא אם כן קיימת אותה ביתר כוונה ודקדוק הלכה, שאז היות שהנפטר/ת גרמו לך לקיים את המצווה באופן יותר איכותי, הם יקבלו את כל השכר על חלק זה שהוספת בזכותם, ואתה תקבל שכר על עשיית חסד של אמת.

אמנם לימוד תורה וקיום מצוות של בן או בת, מועילים לעילוי נשמת הוריהם, אפילו אם היו עושים כן בכל מקרה, ואפילו אם לא אמרו שעושים זאת לעילוי נשמתם, על פי דברי הגמרא במסכת סנהדרין (דף קד עמוד א) ברא מזכי אבא. ע"ש.

מקורות: יעויין בספר דרך שיחה חלק א' (עמודים תפד-תפה) ובספר נשמת ישראל חלק ב' (עמודים תתרי-תתריא).

בשורות טובות,

הלל מאירס