חיים שלאחר המוות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, קוראים לי ציפי ואני רוצה לדעת האם הבנאדם שמת יש לו חיים אחרי המוות זאת אומרת, האם באמת כמו שהוא חי ונשם פה, אז הוא חי ונושם שם אשמח אם תענה לי על השאלה. תודה.

תשובה

שלום וברכה

אכן יש חיים גם לאחר המוות והנשמה יוצאת מהגוף וממשיכה בחייה. הצורך בנשימה או באוכל הוא רק צורך גופני כשהנשמה היא בתוך הגוף.

אבל הנשמה כשהיא מחוץ לגוף, אין לה צורך בנשימה וחיה לנצח ללא אוכל או אויר, ואין לנשמה צורך אלא באוכל רוחני הנוצר ע"י המצוות ומעשים טובים, ואת זה אנו יכולים לייצר רק כאשר הנשמה היא בתוך הגוף, ולא לאחר מכן.

בברכה - בנימין שמואלי