תיקון בנושא מנעלים

  • י"ד סיון התשפ"א

שאלה

שלום רב, השאלה שלי אמנם קצת לא שגרתית, אבל בכל אופן היא מטרידה אותי. אנחנו זוג חרדים, בעלי עובד מהבית, משתדלים להקפיד ולקיים מצוות ככל האפשר. ולהלן שאלתי - בעלי מזה כשנה וחצי מחפש לקנות זוג נעליים. רגליו כואבות, והוא באמת נדרש לזה מכל הבחינות. ונדמה שיש מניעה אמיתית שמגיעה מלמעלה שמונעת ממנו למצוא נעליים המתאימות לו, כאשר בכל פעם מחדש זה מופיע בצורה אחרת. טעות בהזמנת מידה, קשיים בהחזרת נעליים שהוזמנו ונמצאו לא מתאימות, ועוד ועוד. טעות אחר טעות, כשל אחר כשל, בין אם על ידו, ובין אם על ידי גורם חיצוני, כאשר נדמה שכלו כל האפשרויות - בין בארץ ובין בחו''ל, שאמורות היו לעזור לו לפתור את הבעיה. האם ישנו פגם או חטא, שממנו יתכן שנובע הדבר באופן מובהק? כי מדובר כבר בהתרחשויות ממש לא הגיוניות ולא טבעיות שגורמות לו להישאר באופן מאולץ עם נעליים שפשוט מתחילות לגרום לו לצליעה. בתור יהודים מאמינים אנו מאמינים שלמקרים שקורים לנו יש סיבה, ובמיוחד דבר כה משונה, ואנחנו צריכים לתקן את הדורש תיקון.
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ברור לגמרי שכל דבר שקורה ליהודי קשור לרוחניות ואין דבר שקורה ללא סיבה.

קשה מאוד לדעת מה הוא הסיבה אבל יש כמה סגולות לרפואת הרגל שנוכל להשתמש גם לזה. בראש ובראשונה לתת כסף לבית כנסת להוצאות התאורה והסמיכו את זה על הפסוק נר לרגלי דבריך. ללג=כת מוקדם לבית הכנסת לפני התפילה כמה דקות וכל אלו הם סגולה לבריאות הרגל ובעז"ה יעזרו גם לך.

ברכת בריאות איתנה,