מה לעשות עם אוסף דיסקים לועזיים

  • ט"ו סיון התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב

יש לי אוסף של אלבומי מוזיקה לועזית
בסביבות 130 אלבומים וזה מגיע לסכום של אלפי שקלים שהוצאתי עליהם.
חלקם מאוד יקרים לי רגשית כי קיבלתי אותם במתנה ממישהו יקר, או כמה אלבומים שהאומנים חתמו לי עליהם אישית.
יש לציין שאלו לא אלבומים רק עם דיסק שירים אלא גם עם תמונות של הזמרים, מה שעוד יותר בעייתי מבחינת דת.

אני מתחזקת ויודעת שאני צריכה לזרוק אותם אבל אני לא מסוגלת רגשית/נפשית.
אולי אני אצליח אם אני אמכור אותם שגם זה יהיה לי מאוד קשה או לפחות למסור אותם חינם.
השאלה שלי אם בכלל מותר לי למכור או למסור, אם זה לא מכשיל אחרים?
ואם אסור מה אני יכולה לעשות?
אולי למכור לגויים?
אולי אני יכולה לשמור את הדיסק עצמו ולזרוק את השאר?

אני יודעת שגם אם אני אצליח להיפטר מהאלבומים אני עדיין לא יעזוב את המוזיקה הלועזית.
זה משהו שאני מתלבטת לגביו כבר כמה שנים ואשמח לתשובה
(אם זה משנה אני בת 31 רווקה)
בתודה מראש

נ.ב שלחתי את השאלה לפני כמה ימים בטעות בלי כותרת אז עכשיו אני שולחת שוב.

תשובה

שלום וברכה

אשרייך על התחזקותך ועל התעלותך ברוחניות ותורה. ה' יתן לך כוחות לעלות עוד ועוד ביראת שמים ותזכי לעשות את רצון

את יכולה למכור את זה. אם את מרגישה שאת ממילא תשמעי את השירים כעת הרי שאין טעם למכור את זה כרגע ואת יכולה להמשיך ולהחזיק את זה. חשוב לדעת שאין איסור מוחלט לשמיעת שירים לועזיים. יש בזה אכן מעלה רוחנית שלא לשמוע שירים אלו כמבואר כאן  אבל לפעמים עלייה בדרגה רוחנית גורמת לירידה רוחנית עקב עליה מעבר ליכולת שלך כעת. על כן יש לשקול בכובד ראש האם כדאי כעת להתקדם בעניין השירה הלועזית.

חיזקי ואמצי וה' הטוב יתן לך את הכוחות להתחזק ולהתקדם ולעשות את רצון אבינו בשמים.