חברה והשקפה

איך הגיוני שיהודי משתמש ברפואה הסינית?

  • י"ט סיון התשפ"א

שאלה

הרי זה בעצם ענין מיסטי שאין מקורו בתורה ובחז"ל,
ובפרט שהסינים עד היום עדיין עובדים עבודה זרה ממש, שכוללת בתי מקדש לאלילים וכו', ואם הרפואה הסינית היא חלק מהתרבות שלהם, יש חשש גדול שהיא בעצם מבוססת על העבודה זרה שלהם.
זאת ועוד, המילים שבהם משתמשים ברפואה הזאת, כמו "אנרגיות שליליות" ו"אנרגיות חיוביות" ו"טיהור" וכדו' משמשות את עובדי העבודה זרה ה"בודהיסטים" [אמנם לא כל ה"בודהיסטים" בהודו עובדי אלילים, כי יש בהם שמאמינים בא-ל אחד, אבל החלק הגדול, הם עובדי אלילים ממש.]
אשמח אם השאלה תופנה אל הרב זמיר כהן בעצמו,
בתודה מראש מג"ן

תשובה

שלום וברכה

יש לחקור כל עניין לגופם של דברים.

הרבה מדברי הרפואה אין להם שום קשר לעבודה זרה כמו דיקור סיני וכדו' ויש דברים שיש לבדוק האם הם אכן אסורים ויש לבדוק כל מקרה לגופו.