האם צריך לטבול קומקום חשמלי?

  • כ"ב סיון התשפ"א

שאלה

האם צריך לטבול סיר חשמלי לבישול איטי וקומקום חשמלי? ואם צריך איך זה אפשרי על מנת שלא יתקלקל? תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

אם הסיר והקומקום החשמלי עשויים מחומר שחייב בטבילה, ומיוצרים על ידי חברה בבעלות של גויים - צריך להטבילם. ולפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, אין חיוב להטבילם, ורק טוב להחמיר בזה.

יש עצה לפטור אותם מטבילה על ידי שחשמלאי יפרק חלק מהם באופן שיתבטל מהם תורת כלי, ובאופן שרק חשמלאי יודע להרכיב חלקים אלו בחזרה (אולם אם כל אדם יודע להרכיב אינו מועיל), ואחר כך ירכיבם חשמלאי יהודי מחדש, וייחשבו על ידי זה ככלים שנעשו על ידי אומן יהודי, שפטורים מטבילה.

ועצה זו מועילה דווקא אם החשמלאי יפרק וירכיב בכלי עצמו, כגון בגוף החימום, אבל בדברים שמחוצה לו כגון החוט או התקע, איננו מבטלנו בכך מתורת כלי, ועודנו חייב בטבילה.

ראי עוד https://www.hidabroot.org/question/232300

בהצלחה רבה,

הלל מאירס