כיצד יש להכשיר כיורים ושיש בדירה שכורה?

  • כ"ב סיון התשפ"א

שאלה

שלום רב,

אני עוברת לדירה שכורה ורוצה לדעת כיצד להכשיר את הכיורים (מחרס) והשיש (רגיל, הכי פשוט).

אבקש תשובה לפי מנהגי הספרדים.

תודה

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים אפשר להכשיר גם כיור מחרס, וקודם כל יש לנקות אותו היטב ולייבשו, ולאחר מכן יש לערות עליו מים רותחים-מבעבעים מקומקום חשמלי (ונכון לערות שלוש פעמים), ואז הוא מותר בשימוש (יעויין חזון עובדיה פסח עמוד קנא), ובאותה דרך אפשר להכשיר גם את השיש (יעויין שם עמוד קס).

בברכת יישוב טוב,

הלל מאירס