חברה והשקפה

איך כדאי לנהל לימוד תורה כשאני לא במסגרת?

  • כ"ג סיון התשפ"א

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב!

אני בן 18 מתחזק-בעל תשובה, ואני עוד לא לומד בישיבה.

בדרך כלל שאני לומד תורה, אני לא מתכנן כיוון או הספק.
למשל, אני לא מתכנן לסיים כל מסכת ברכות משניות, או שאני לא מתכנן ללמוד כל יום X דפים.

האם נכון לנהוג כן? או שעדיף להיות מסודר?

למשל יום א׳ ללמוד כך וכך דפים מהספרים האלה, יום ב׳ כך וכך דפים מספרים אחרים וכן על זה הדרך, כשהתכנית היא לסיים הספק מסויים, כמו סיום מסכת, סיום הלכות שבת נחוצות בבקיאות, סיום ספר מוסר וכדומה...

תודה רבה כבוד הרב!!!

תשובה

שלום וברכה

מאוד ראוי לעשות סדר מסויים מה אתה לומד והספק הלימוד כך יהיה לך סיפוק רב בעז"ה.

אם אתה רוצה נשמח לסייע לך טלפונית לסדר סדר לימוד מתאים עבורך.