האם יש חיוב לקחת בעל חיים שאינו שלו לוטרינר?

  • כ"ד סיון התשפ"א

שאלה

שלום,
האם אדם מחויב מבחינת ההלכה לסייע לבעל חיים חולה שאינו שלו? כלומר לקחת אותו לוטרינר?
תודה!

תשובה

שלום רב,

יש נדון אם צריך לרפאות בעל חי חולה של אדם אחר או של הפקר (יעויין מה שהביא בזה בספר נפש כל חי סימן א סעיף ז ובהערות שם).

אכן לכל הדעות לא צריך להוציא כסף עבור זה, וכמו שכתב השלחן ערוך הרב חלק חושן משפט (הלכות עוברי דרכים וצער בעלי חיים סעיף ג) שמשום צער בעלי חיים לא חייבה תורה אלא להטריח גופו אבל לא להפסיד ממונו, ולכן אין אדם חייב להאכיל בהמת חבירו או של הפקר משלו. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס