האם בשבת בתוך השבעה מחליפים לבגדי שבת?

  • כ"ו סיון התשפ"א

שאלה

האם צריך לזרוק גם את הנעליים אחרי השבעה?
האם בשבת בתוך השבעה מחליפים לבגדי שבת או לבגדים רגילים נקיים?
תודה

תשובה

שלום רב,

1. יש להימנע מלנעול נעליים שהיו על הנפטר בשעת פטירתו (שו"ת יביע אומר חלק ג' חלק יורה דעה סימן ה), אבל בכל שאר הנעליים אפשר להשתמש.

2. אין אבלות בשבת אלא רק בדברים שבצינעא, כגון תשמיש המיטה, ורחיצה במים חמים, אבל דברים שבפרהסיא אינם נוהגים בו, ולכן האבל צריך להחליף בגדי חול בבגדי שבת, אף בשבת שבתוך השבעה (חזון עובדיה אבלות חלק ג' עמוד פ. ויעויין שם בהערה לגבי מנהג האשכנזים. מיהו כתב בספר נשמת ישראל חלק א' עמוד תמב שהמנהג היום שהאבלים לובשים בגדי שבת כרגיל בשאר שבתות השנה).

בשורות טובות,

הלל מאירס