מתי לעשות בר מצווה ואיזו פרשה

  • כ"ו סיון התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב!
בי"ג בתשרי שיבוא אחיין שלי אמור לעשות בר מצווה וברצוני לדעת מה לעשות בנוגע לבר מצווה, איזו פרשה וכו' כי הוא נפל בין כיפור לסוכות.
צריך לדחות?להקדים? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יג' תשרי יהיה ביום ראשון לפני סוכות. ביום זה יניח תפילין ויחגוג את יומו הגדול שהוא נכנס בעול המצוות.

אמת שאין פרשה בשבת אבל ביום שני קוראים את פרשת וזאת הברכה ואז הוא יכול לעלות לתורה. כמו כן יכול לעלות ביום שלישי היום הראשון של חג הסוכות.