האם זאת ראיה נכונה לצאת לעבוד רק במידה ויש בעיה בפרנסה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

התאמה בזוגיות בין מאזניים לעקרב מטיבעי אני מאוד דואגת בקשר לפרנסה, השידוך שלי מעוניין אך ורק ללמוד ורק אם תיהיה בעיה כספית אזי יצא לעבוד. האם זאת ראיה נכונה

תשובה

שלום וברכה

ההתאמה טובה מאוד. הראיה הנכונה והאמיתית היא אכן למוד עד כמה שאפשר ורק במקרה הצורך כשרואים שאין אפשרות להתפרנס לצאת על המחיה ועל הכלכלה, זוהי הדרך הממוצעת והראויה שעל יהודי לנהוג.

והאדם הנוהג כך, אף בעת שיצטרך לצאת ולפרנס את ביתו יחשב לו הדבר כאילו הוא יושב ולומד כל היום, כי אנוס הוא בכך שהיה צריך לצאת ולעבוד ומרצונו הטוב היה נשאר ללמוד, והמחשב לעשות מצוה ונאנס ולא עשאה מעלה עליו הכתוב כאילו עשאה. לפי דברייך נראה שהבחור הוא ערכי מאוד ומלא יראת שמים וכדאי לך מאוד להתקדם בעניין.

בברכה - בנימין שמואלי