האם מותר להשתתף בחתונת אחיין בתוך שנת אבל?

  • כ"ח סיון התשפ"א

שאלה

האם מותר להשתתף בימי הולדת והאם מותר להיות בחתונת אחיין בשנה הראשונה לפטירת אבא.

השאלה היא למנהג הספרדים.

תודה

תשובה

שלום רב,

אין להשתתף בימי הולדת (יעויין שלחן ערוך יורה דעה סימן שצא סעיף ב).

ולגבי השתתפות בחתונה של אחיין - מותר להיות נוכח בברכות הנישואין ובקריאת הכתובה. ואם יהיה לחתן צער מאי השתתפות בחתונתו, אפשר להיות נוכח גם בזמן הסעודה, אך לא יאכל בתוך האולם אלא בחדר צדדי, וכן יש להשתדל במשך כל זמן שהותו בחתונה לשמש את האורחים ולהגיש להם כיבוד. ובשעה שהתזמורת מנגנת נכון לעזוב את האולם (קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף אבלות סימן לח סעיף יח).

בשורות טובות,

הלל מאירס