מנהג ראש החודש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, כבוד הרב האם מותר על פי ההלכה בערב ראש החודש להפריח בלוני אש לשמיים נראה לי שזה יכול להיות מנהג יפה מאוד ומחייה... הרבה חוזרים בתשובה שדיברתי איתם מרגישים שהאירוע של ראש החודש לרוב נשכח מרוב טרדות היום וכול אחד קבור בביתו ראיתי גם שבתקופת המשנה והתלמוד היו מדליקים מדורות על ראשי ההרים, כדי להודיע על ראש החודש מדוע אין אנו היהודים לא משדרגים קצת את מנהגנו כדי שבאמת נהיה "אור לגויים" הן בחוכמה והן במעשים ונחזיר "עטרה ליושנה" בברכת יום טוב

תשובה

שלום וברכה

אין להנהיג מנהגים מעצמינו ללא קבלה מדורות עברו, אבל אין איסור למישמעוניין להפריח בלונים בכליום וגם לא בערב ראש חודש. התפילות המיוחדות של ראש חודש והמצווה לאכול סעודת ראש חודש, הם הדברים המזכירים לנו את יום ראש החודש.

בברכה - בנימין שמואליט