האם צריך לשחוט תרנגול כשנפטרו שני אנשים ממשפחה אחת?

  • כ"ט סיון התשפ"א

שאלה

אמי אבדה את אחותה את אבי ואת אחייניתה בפרק זמן של חודשיים. האם צריך לשחוט תרנגול/ת? תודה

תשובה

שלום רב,

יש מנהג בכמה עדות בישראל שאם קרה ח"ו אסון ונפטרו שני אנשים ממשפחה אחת בתוך שנה אחת, שוחטים תרנגול וקוברים אותו בבית הקברות למרגלותיו של הנפטר השני, ואין בזה משום דרכי האמורי וכמו שהעלה בשו"ת יחוה דעת חלק ו' (סימן נ), ולכן אם אמך שתחיה מעדה שנוהגים כך - היא יכולה לנהוג כן. ואם לא, אין צורך בכך.

בשורות טובות ישועות ונחמות!

הלל מאירס