לרמוס?? לדרוך?? את האשה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה ישר כח לכם צדיקים. יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר כמה שנים. אבא שלי כל הזמן טוען שגבר צריך לחנך את אשתו. הוא אומר שנשים מתחנכות יפה מאד כשדורכים עליהן. מצד אחד זה נשמע לי מוגזם,מצד שני יש בזה משהו.. הרי ידוע שלאישה יש כח רב..וכדי למנוע ממנה להשתמש בו אולי כדאי לכופף את הברזל בעודו חם אין הכוונה לאלימות חלילה, אלא ליחס כלפי האשה.

תשובה

שלום וברכה

אם כי חכמים לימדו אותנו שלעולם תהיה שמאל דוחה וימין מקרבת הכוונה היא רק לענין העונה שלא להפריז יותר מידי בכך, אבל על כבוד האשה נאמר שי שלאהוב אותו כגופו ןכבדה יותר מגופו, אין צורך חלילה להשפיל את הנשים, ואמר החכם מי שרוצה להיות מלך בבית יש לו להכתיר את אשתו למלכה. ואינני מסכים כלל עם גישת אביך.

בברכה - בנימין שמואלי