האם אפשר להשאיר באוטו תפילין וטלית?

  • ה' תמוז התשפ"א

שאלה

שלום,

יש לי מספר שאלות:

1- "תחנון" בתפילת מנחה - אפשר לקרוא ביחיד?
2- מה מתפללים ביום שבת בבוקר? אני לא אחד שנוהג ללכת לבתי כנסת מסיבות כאלה ואחרות.
3- האם אפשר להשאיר באוטו תפילין וטלית? (האוטו לא נוסע בשבתות).

תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

1. ראה https://www.hidabroot.org/question/174085

2. תפתח את הסידור בתפילת שבת בבוקר, תאמר את הכל חוץ מקדיש, ברכו, קדושה, כל מה שקשור להוצאת והכנסת ספר תורה וכל הקטעים בארמית.

3. מותר, רק מומלץ שהתפילין יהיו מונחות במקום מוצל כדי שלא יינזקו מחום השמש.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס