שאל את הרב - כללי

מה המקור לכך שנשמות השבטים התעברו בשנים עשר המרגלים?

  • ח' תמוז התשפ"א

שאלה

שלום וברכה! רציתי לדעת מה המקור לכך שנשמות בני יעקב התעברו בשנים-עשר המרגלים? ומה המקור שאם אדם מקיים מצווה כלשהי, צדיק שהיה קשור אליה יכול להתעבר באיתו אדם? תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

1. כן הוא בשער הגלגולים (הקדמה לו) דע, כי אלו העשרה מרגלים טרם שהלכו לרגל את הארץ, נתעברו בהם נשמות השבטים, עשרה בני יעקב ממש, וזהו סוד מה שאמר להם יוסף (בראשית מב ט) מרגלים אתם, רמז להם שהיו עתידים להתעבר במרגלים. גם זהו סוד מה שכתוב בריש פרשת שלח לך, כולם אנשים ראשי בני ישראל המה, כי הם ממש בני ישראל סבא, ולכן לא כתיב ראשי אלפי ישראל, אלא ראשי בני ישראל. ואמנם אחר שנתייעצו בעצמם להוציא דבה על הארץ, והיו רוצים לחזור לבוא אל משה ולדבר תועה, אז נסתלקו מהם נשמות השבטים שנתעברו בהם,  כנודע כי מי שהוא מבחינת עיבור מסתלק כשירצה, מה שאין כן בבחינת גלגול. ע"ש.

2. יעויין שם (הקדמה ב).

בברכה,

הלל מאירס