חברה והשקפה

פגם הברית

  • י' תמוז התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב הייתי פוגם הרגה בעברי ואני מצטער על כך ועד לפני כמה חודשיים שמרתי על הברית המשך שנה שלמה ולפני כמה חודשים נפלתי שוב ואז שמרתי שוב כמה חודשים ונפלתי שוב רציתי לדעת איך אני יכול לתקן את מה שעשיתי והאם אני צריך להיות בעצב רב בגלל זה כי אני באמת משתדל לא לראות דברים לא צנועים וכמה שפחות מכל זה ואני באמת עושה השתדלות אבל היצר לפעמים מנצח אותי תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

חלילה להיות בעצב.

בוודאי יש לעמוד בכל עוז בניסיון הקשה ולנסות לנצח בכל יום את היצר הרע אבל יש לזכור שכאשר יש נפילה אין זה לוקח את ההצלחות שהיו לך במשך כל התקופה ותקבל שכר על כל רגע ורגע של התגברות ואחרי אלפי רגעים ישלך נפילה קטנה של כמה רגעים ובוודאי העליה שקולה הרבה יותר מהנפילה ואחר כך תשוב לעלות מאוד  והנפילה הרגעית מתכפרת בתשובה שלימה.

על כן עליך לשמוח מאוד בהצלחות הגדולות שלך ואל תפחד מהנפילות אלא חזק ואמץ לעלות ולהתעלות עוד ועוד.

חזק ואמץ,