חברה והשקפה

צום 3 ימים

  • י' תמוז התשפ"א

שאלה

קיבלתי קישור הזמנה לצום 3 ימים. מיזם שנערך בימים אלה שמטרתו לשנות את גורלנו לאור הימים הקשים בהם אנו נמצאים.
מצורף הקישור להזמנה:
https://www.3days.life/
אני תוהה כיצד לא שמעתי על קריאה זו לעם ישראל לצום להצלת גורלו באתר כמו הידברות או על ידי גדולי הדור?
האם ידוע על כך משהו? האם קיימת המלצה לקיים את הצום הזה? ואם לא, למה לא בעצם???
הרי כל מה שיכול לעזור לעם ישראל במצבו הנוכחי מן הסתם מבורך הוא, אז למה לא להצטרף בקריאה לכל עם ישראל לצום שכזה?

תשובה

שלום וברכה

אין צורך בכך, וגדולי ישראל לא מסכימים עם דבר זה. כבר הורה לנו הבעש"ט שבזמנינו אין לצום כלל וכלל אלא להרבות בלימוד ובתפילה ובגמילות חסדים.