חברה והשקפה

עונש לאחר החטא. למה?

  • י' תמוז התשפ"א

שאלה

רבים מהרבנים אומרים שאם לא היה קורה את השואה היה יותר שאלה,איך זה שלא בא העונש, כי זה החטא ועונשו, שאלתי היא, וכי אבא שאוהב את בנו, האם הוא יוריד את היד כשירצה להעניש, עונש הינו מכה קטנה או גדולה, שפעם הבא הוא לא יעבור את הכביש לבד ללא עזרה ממבוגר, אבל אף אחד לא ילך להוריד את היד של הילד שעבר את הכביש?

תשובה

שלום וברכה

בלי להיכנס להסברים על השואה הרי שכל עונשי התורה הם לאחר החטא ולא לפני החטא. ההסבר הוא פשוט מטרת העונש היא לנקות את האדם מכל חטא ועוון והייסורים ממרקים את הנפש לאחר החטא כדי שתגיע נקיה למקום המיועד לה בעולם הבא ולכן לא מדובר פה בקטיעת יד לאחר החטא אלא בניקוי זוהמת החטא מנפש האדם למען הגיעו לחיי נצח נקי וטהור.

אקווה שהדברים ברורים ובהירים.