חברה והשקפה

אשת השטן

  • י"א תמוז התשפ"א

שאלה

במידה ואמרתי את שמה של אשת השטן כמה פעמים כדי להסביר לאחרים מה הסיפור האמיתי של בריאת העולם.
כלומר , לא הרבה ידעו (כולל אני) שאשתו הראשונה של אדם היתה אשת השטן ונאלצתי לומר את שמה כדי שיבינו על מי מדובר.
האם אני מקבלת על זה עונש למעלה ? ואיך אני יכולה לכפר על כך?

תשובה

שלום וברכה

לא מקבלת עונש. באופן כללי אין להרבות בדיבור על כך כי הדברים הם מסתרי התורה ואינם כפשוטם אבל בכל מקרה אין כל עונש על כך.

עלי והצליחי,